Burun Estetiği Hangi Durumlarda Gereklidir?

Burun estetiği uygulamalarının amacı, burun bölgesinde kalıcı bir değişiklik yapmaktır.

Bireylerin daha güzel ve estetik bir burun yapısına sahip olması için tercih ettiği burun estetiğinden sonra bazı durumlarda revizyon işlemlerine başvurulabilir. Birincil estetik uygulamalarının ardından hastada nefes alıp verme gibi sorunların yaşanması halinde yapılan bu işlem için revizyon burun estetiği hangi durumlarda gereklidir sorusunun yanıtı çok daha kapsamlı bir şekilde paylaşılabilir. Özet olarak bu işlemin, birincil estetik ameliyatından sonra ortaya çıkan deformasyonları ortadan kaldırmak için tercih edildiği söylenebilir.

Hangi Durumlarda Revizyon Burun Estetiği Yapılabilir?
Kişiye özel olarak yapılan estetik operasyonlardan olan burun estetiği, hastanın taleplerine göre şekillenmektedir. Ayrıca yapılacak ilk kontrolde hastanın yüz yapısı da incelenir. Bazı durumlarda hastalar işlemden sonraki burun yapısını beğenmediğinden tekrar yapılmasını talep edebilir. Öte yandan gelişebilecek fonksiyonel sorunlar nedeniyle revizyon burun estetiğine başvurulabilir. O halde revizyon burun estetiği hangi durumlarda gereklidir sorusunun yanıtları aşağıdaki gibi sıralanacaktır;
•    Yüz ile burun arasında orantısızlık yaşanması
•    Burun bölgesinin yeteri kadar küçültülememesi ya da gereğinden fazla küçültülmesi
•    Burun yanaklarının derin nefes alınması halinde kapanmaması ve haliyle burna yeteri kadar hava girişinin olmaması
•    Burun kemerinin yeteri kadar alınamaması
•    Birincil burun estetiğinden sonra burun ucunun düşmesi
•    Burun ucunda ilk estetik operasyonun ardından şişlik yaşanması
•    Burun ucunun aşırı kaldırılmasıyla beraber burun deliklerinin belirgin hale gelmesi

Revizyon Burun Estetiği Operasyonlarında Hangi İşlemler Uygulanır?
Minör ve majör olarak iki farklı şekilde revizyon burun estetiği yapılabilir. Minör uygulaması adından da anlaşılacağı üzere küçük dokunuşlarla tamamlanır. Majör tekniğinde ise ciddi ve büyük müdahalelere başvurulabilir.
Minör uygulamada genellikle hafif törpüleme ile beraber yaşanabilen çökme sorunlarına karşı dolgu maddesinden yararlanılır. Minör burun estetiğinde ise burun bölgesi yeniden açılarak gerekli uygulamalar tamamlanır.
İşlemlerden hangisinin tercih edileceğine, hastanın yaşadığı sorunların tespitinden sonra karar verilir. Genelde burun bölgesine yeni kıkırdakların yerleştirilmesi için tercih edilen revizyon burun estetiği sürecinde kıkırdak yapı yine hastadan alınarak uygulanır.

Kemerli Burunlarda Revizyon Burun Estetiği Yapılabilir mi?
Birincil estetik operasyonun ardından hastada kemerli bir yapı söz konusu ise yine revizyon burun ameliyatı uygulanabilir. Bu süreçte burun içindeki kıkırdak ve kemik dokusu törpülenir ve kemerli yapı da bu sayede giderilir. O halde revizyon burun estetiği hangi durumlarda gereklidir sorusunun yanıtları bu şekilde paylaşılabilir. Bireyler genelde estetik kaygılardan dolayı yeni bir ameliyata ihtiyaç duyar ve revizyon ameliyatlarında başarı oranı çok daha yüksektir.